Over mij

Wie ik ben

Ik ben beeldend kunstenaar (noem mijn werk verhalen maken) en werk hoofdzakelijk met het verbeelden van thema`s door middel van het bewerken van zelfgemaakte foto`s. Zodat een beeld ontstaat wat enigszins voldoet aan het innerlijke beeld van dat moment. Ook werk ik graag met tekst schrijf graag kleine gedachten en korte verhalen soms in samenwerking met de foto`s.

Zolang ik me kan herinneren, was het begrijpen van de ander de belangrijkste vraag voor mij. Het zoeken naar een antwoord heb ik uiteindelijk gevonden in het begeleiden van mensen in uiteenlopende situaties. Een logisch gevolg van de eerste vraag was, de mens in zijn sociale context te zien en van daaruit te leren begrijpen. Het begeleiden van mensen is lang een natuurlijke drijfveer in mijn handelen en denken geweest. De daardoor gevonden antwoorden zijn te divers en werden te veel gekleurd door mijn eigen ontwikkeling en de tijd waarin ik opgroeide om voor waarheid te worden genomen.

Helemaal omdat ikzelf het niet erg goed kon vinden in relaties tot andere mensen. Ik bleef nooit lang. Hoe werkte dat nu, in relaties. Ook dit bleef voor mij lang een raadsel. Het fascineerde mij, hoe en waarom mensen bij elkaar blijven. Probeerde ik eerst antwoorden te vinden in de praktijk; later ben ik dat gaan doen met een theoretische onderbouwing. Tijdens mijn studie in Duitsland en in de navolgende opleidingen, heb ik me voornamelijk bezighouden met de dynamiek in relaties. In het zoeken naar antwoorden heb ik een studierichting gekozen die zich bezighield met Agogiek (de leer van het begeleiden). Agogiek is sterk verbonden met de cultuur van het land, het politieke systeem, het sociale systeem en de plek die de mens daarin inneemt. Dit en het zenboeddhisme, heeft mijn denken blijvend veranderd. Ik ging werken in het werkgebied waar het ontwikkelen van andere handelingsmogelijkheden in tussenmenselijke relaties centraal stond. De ingebrachte thema`s hadden te doen met persoonlijke- relationele- en/of professionele ontwikkeling. Tot dat het op een gegeven moment niet meer ging, terugkijkend heeft het lot me geholpen en kon ik wat anders gaan doen.

Gedurende al die tijd was creativiteit een uitingsvorm en een bron waarin ik mezelf kon laten gaan nieuwe energie op doen. Fotografie, schrijven en vormgeven van beelden namen daar bij de voornaamste plaats in. Mijn zin is het, situaties die ik zie en beleef weer te geven in woorden of beelden. Mijn plek tegenover de ander neemt hier nog steeds een belangrijke plaats in. Dat levert inspiratie op. Inspiratie komt ook uit een persoonlijk thema of uit woede over onrecht bijvoorbeeld t.o.v. dieren, het minachten van de aarde, het klimaat, armoede etc. Uitgaande van een beeld of een zin die eerst een lange tijd al in mijn hoofd doolde. Vaak zijn het langer durende projecten zoals te zien is in de thema’s van de websites. Maar ook thematisch een stuks werk.

Dat is het.

Veel plezier MdWP

Hartelijk bedankt voor uw interesse.

Wat de kunst betreft ben ik nooit uitgeleerd.

  • Drie jarige opleiding Digitale beeldbewerking – Crejat Kunstacademie voor volwassenen
  • Een jaar persoonlijke kunst coaching bij Phieter Photo van Sophie Terluin
  • Cursus portret fotografie bij, Artiance, centrum voor kunsten
  • Volg je eigen ontwikkeling kunst coaching in groepsverband bij Artiance, centrum voor kunsten
  • Een jaar kunst coaching bij Nouch.com reclame en kunst bureau te Amsterdam
  • Volgen van het vierde jaar “academische jaren” Crejat Kunstacademie voor volwassenen
  • Volgen van het vijfde jaar academische jaren Crejat Kunstacademie voor volwassenen
  • Volgen van het zesde jaar academische jaren Crejat Kunstacademie voor volwassenen
  • Persoonlijke coaching van Sophie Terluin, kunstenares, lerares, werkzaam bij Artiance centrum voor kunsten.
  • Lid van het Foto café

Veel plezier MdWP